woensdag 17 april 2013

Pannenkoeken met frambozencreme...

Bron: http://www.joseetchris.blogspot.in
Dit recept kwam ik via pinterest op het spoor, het orginele recept in het deens vind je hier, tevens staat er bij het commentaar een engelse vertaling. Ik heb het recept vanuit het engels vertaald, echter nog niet uitgeprobeerd!
Mocht je het recept uit gaan proberen, laat dan vooral een reactie achter!

Voor de frambozencreme:
 
300 g verse/bevroren frambozen,
2 dl room (in Denemarken is het 38% vet), gelijk iets vinden)
2 dl griekse yoghurt ( een met ongeveer 2% vet)
Schil van 1 biologische citroen

Voor de pannenkoeken (15 middelgrote):


100 g normale bloem
100 g boekweitbloem (gewoon bloem werkt ook)
3 dl l melk
1 dl bier
1 theelepel vanillesuiker
½ theelepel Kardamom
Kokosolie of boter  om de pannenkoeken in te bakken

 
Voor de garnering: 

 
verse frambozen
glazuursuiker

Bereiding: 

 
Kook de bevroren frambozen voor een paar minuten totdat ze als jam zijn geworden. Pureer de bessen met een vork, en laat de bessen helemaal afkoelen.
Klop de slagroom luchtig. Voeg de slagroom en de griekse yoghurt samen, schep er voorzichtig de afgekoelde bessen doorheen. Zet het in de koelkast.
Nu naar de pannenkoeken. Meng alle ingrediënten met een handmixer tot een glad beslag. Laat het rusten voor 30 minuten. Klop het met de handmixer een laatste keer.
Verwarm een pannetje,
kleiner dan het formaat waarin je een normale pannenkoek bakt.  
Bak ze totdat ze goudgeel zien in kokosolie of boter. Je moet ze een beetje dikker bakken  dan je normaal zou doen bij een pannenkoek. Ik gebruikte ongeveer ½ dl deeg per pannenkoek. Ik heb 15 pannenkoeken gebakken.
Wanneer alle pannenkoeken klaar zijn, laat ze compleet afkoelen in de koelkast. Als ze koud zijn, plaats je een pannenkoek op een bord. Spreid een laag van de frambozen creme over de pannenkoek en leg er een andere pannenkoek er bovenop, dan weer een laag van de room en ga zo maar door. Smeer over de top een dikkere laag van de frambozencreme, wat poedersuiker en verse frambozen.
Serveer meteen of plaats het ergens koud, bijvoorbeeld in de koelkast.


Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen