woensdag 9 april 2014

Vogelnest Taart | Bird's Nest Cake

easter bird nest cake
Bron Foto: Pinterest

Een super leuke paastaart en je maakt hem eenvoudig zelf!

Hoe ik hem zou maken:

Je bakt een ronde cake, snijdt deze twee keer horizontaal doormidden en besmeert de delen met een vulling naar keuze. (jam, chocolade creme, vlaaivulling etc.)
Leg de delen weer op elkaar en snijd in het midden van de cake een rondje uit net door de bovenste laag (hier komen straks de eitjes in).
Besmeer de taart met bruin glazuur en laat het koud/hard worden in de koelkast.
Zodra de glazuur hard is, de taart weer uit de koelkast halen en de laatste laag glazuur er glad op smeren. Direct daarna met een spuitzak gevuld met bruine glazuur en een heel klein spuitmondje allemaal 'takjes' maken op de taart, begin in het ronde gat, in het midden van de taart, en werk naar buiten toe.
Wanneer je niet zo handig bent met een spuitzak of deze gewoonweg niet hebt, kun je de taart ook door de chocolade hagelslag of  chocolade vlokken rollen.

Als je de taart nog een poosje in de koelkast wil bewaren, laat de snoepeitjes er dan nog uit!
Strooi de eitjes in het midden van de taart vlak voor het moment van opdienen.
Je kunt van fondant een vogeltje maken of een gewoon een leuk nep vogeltje kopen.

Klik op onderstaande link voor het originele recept, je vindt hier ook nog meer stap voor stap foto's!

Easter Bird Nest Cake - The Vanilla Bean Baker

Ik wens je veel bakplezier!

~ Irene ~

PS: Op zoek naar Cupcake toppers voor pasen? Misschien is dit iets voor jou?


 ** Read the English translation of my cozy chat below! (Sorry for any mistakes!) **

A super cute Easter cake and you can make it easily yourself!
You bake a round cake, cut it in half twice, and apply on the parts a filling of your choice. (jam, chocolate cream, pie filling, etc.) 
Put the parts back together and cut into the middle of the cake a circle just in the top layer (here we put in the eggs later).
Apply brown frosting on to the cake and let it cool / harden in the refrigerator.   
Once the frosting is hard again, remove the cake from the refrigerator and add a second smooth layer of frosting. Immediately afterwards add with a pastry bag filled with frosting and a small nozzle a bunch of 'twigs' on the cake, beginning in the round hole in the middle of the cake and work outwards. 

If you're not handy with a pastry bag or simply do not have one, you can also roll the cake through chocolat sprinkles or chocolate flakes.
 


If you still want to keep the cake in the fridge for a while then let the candy eggs out there! 
Sprinkle the eggs in the middle of the cake just before the moment of serving.  
You can make a bird of fondant or buy just a nice fake bird.

Click the link below for the original recipe, you'll also find even more step by step photos!


Easter Bird Nest Cake - The Vanilla Bean Baker


 I wish you a lot of baking fun!

~ Irene ~ 

PS: Looking for cupcake toppers for Easter? Maybe this is something for you?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen