donderdag 24 januari 2013

De zoetheid van perziken...

                                                                                                        Source: bol.com via Jalien on Pinterest


* Zucht * Ik heb net de laatste bladzijde van dit prachtige boek gelezen, wederom weet Joanne Harris je in haar boek op te zuigen, je volkomen te omringen met haar woorden, je op te nemen in het leven van de personages van het boek, om je vervolgens vast te houden tot het laatste hoofdstuk, de laatste zin... de allerlaatste letter. Het is gewoon jammer dat mijn boek nu uit is.... dat ik het zo snel heb uit gelezen, alleen maar omdat ik het niet weg kon leggen, omdat ik wilde weten hoe het afliep!

De zoetheid van perziken is het vervolg op het leven van Vianne en Roux, de eerdere delen zijn Chocolat (verfilmd met in de hoofdrollen Juliette Binoch en Johnny Depp) en Rode schoenen.
Stuk voor stuk ook prachtig meeslepende boeken!
In De zoetheid van perziken keert Vianne na acht jaar terug met haar twee dochters van 15 en 8 in Lansquenet, een klein oud dorpje waar ze  8 jaar geleden een chocolaterie had. In het begin zorgde de chocolaterie voor een verdeling tussen de dorpsbewoners, later bracht het ze echter dichter tot elkaar.
Bij haar terugkomst ontdekt ze dat er veel veranderd is, ze bezoekt oude bekenden en begrijpt dat er mensen zijn die haar hulp nodig hebben.
Wat begint als een bezoekje voor een paar dagen, wordt al gauw een bezoek van een aantal weken.
En wanneer de wind begint te waaien en grip krijgt op de gemoederen van de bewoners, ontstaan er misverstanden, roddels en onduidelijkheden, met als gevolg dat er verdeeldheid en ruzie ontstaat binnen de gemeenschap. De dingen zijn anders dan ze lijken, wijze lessen worden geleerd en na een ingrijpend gebeuren slaat de gemeenschap de handen in elkaar en blijkt uiteindelijk een verzoening mogelijk.

Het blijft heerlijk om jezelf te kunnen verliezen in een goed boek, je lekker te ontspannen en je te wanen in een compleet andere wereld.  Wanneer je Chocolat en Rode schoenen hebt gelezen, weet ik zeker dat De zoetheid van perziken je ook aan zal spreken! Ken je Chocolat en Rode schoenen nog niet? Je weet niet wat je mist! ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten