woensdag 13 februari 2013

Valentijn hartjes van bladerdeeg...

                                                                                    Source: thefarmchicks.typepad.com via Jalien on Pinterest


Ik was vandaag op zoek naar een recept voor Valentijn, niet te ingewikkeld maar wel echt passend bij Valentijn. Op internet kwam ik deze taart-hartjes tegen, de vorm past al helemaal bij Valentijn!
Deze hartjes worden gemaakt van deeg voor een taart, het recept vermeldt niet de ingrediënten voor het deeg, je mag er jouw favoriete deeg voor gebruiken. Mijn favoriete deeg is bladerdeeg, zo ontstond bij mij het idee om bladerdeeg hartjes te maken! In mijn ogen een heel orgineel idee, maar waarschijnlijk al zo oud als de weg naar Rome... ;-)
De bladerdeeg hartjes kan je geheel naar wens vullen met van alles, van zoet tot hartig, net waar jouw lief van houdt.

Wat heb je nodig?

* pakje bladerdeeg blaadjes (te vinden in de diepvries van de supermarkt)
* 1 ei
* vulling naar wens ( fruit,  chocolade, kaas, ham, dikke ragout, noten, etc.)
* koekjes-uitsteker in de vorm van een hartje
* beetje bloem

Bereiding:

Laat de bladerdeeg blaadjes ontdooien, haal de velletjes papier er vanaf, strooi wat bloem op je werk blad en leg de blader deegblaadjes daarop neer. Steek met het hart vormpje hartjes uit het bladerdeeg, leg een klein beetje vulling in het midden van het hartje, leg over de vulling een ander hartje en druk met een vork de randjes voorzichtig aan. Bestrijk de hartjes met een beetje los geklopt ei. Volg de bak aanwijzing op de verpakking op.

Met deze heerlijke bladerdeeg hartjes heb je in een mum van tijd wat lekkers gemaakt en moet de liefde wel door de maag gaan! Geen opmerkingen:

Een reactie posten