vrijdag 29 maart 2013

DIY: Maak je eigen landelijke tafel / bureau...

                                                                                       Source: blog.stylizimo.com viaJalien on Pinterest


Leuke dingen hoeven niet altijd duur te zijn! Dat bewijst deze tafel / bureau wel, tenminste als je hem lekker zelf maakt!
Misschien denk je wel dat dit wat te hoog gegrepen is, echter ben ik er van overtuigd dat iedereen dit kan maken. Koop in de bouwmarkt een paar vuren houten planken, zaag deze zelf op maat of laat dat doen in de bouwmarkt. Je kan de tafel zo lang maken als je zelf wilt, zolang je er maar voldoende poten onder zet tegen het doorhangen!
De tafel op de foto is denk ik zo'n 150 cm lang, ze hebben gebruik gemaakt van deze Ikea tafelpoten die je voor € 5,- per stuk koopt! Bij een blad van 150 cm heb je er maar 2 nodig. (koopje!!)
                                                                            Source: ikea.com viaJalien on Pinterest

Het blad maak je door vier planken van 22 of 32 mm dik bij 175 mm breed en ongeveer 150 cm lang (of de maat die jij wil) aan elkaar te bevestigen door aan de onderkant 3 rachels / latten te schroeven zoals op het plaatje hier onder.

Je kan heel eenvoudig je blad oud laten lijken met een eigen middeltje. Laat een metalen schuurspons (zonder zeep!) een nachtje in een potje met azijn weken. Schuur het tafelblad licht op en smeer het vieze roestige water met een kwast over het hout, bepaal zelf de kleur door het hout meerdere keren in te smeren. Je kan evt. met een hamer het blad nog een beetje bewerken door het een doorleefde look te geven.Wanneer het naar wens is, kan je het hout beschermen door het goed in te wrijven met blanke was. Schroef de poten onder het blad vast en klaar is je tafel /bureau!
Ik denk dat dit in zijn geheel nog geen € 65,- hoeft te kosten, het hout zal het duurste onderdeel zijn, maar misschien kan je dat ook wel ergens goedkoop op de kop tikken. (het gebruik van een kortingsbon van de bouwmarkt scheelt ook!) 

Ik ben heel benieuwd naar jouw tafel. Stuur me gerust een foto of laat een reactie achter!

1 opmerking:

  1. Erg gaaf dat je zelf zo'n mooie tafel kan maken. Ik vind dit zeker het proberen waard, leuk dat je het met ons deelt!

    BeantwoordenVerwijderen