donderdag 20 juni 2013

De Bakkersdochter...

Bron: www.bol.com

Hoewel dit boek al vanaf december op de kast lag, ben ik er vorige week pas aan toe gekomen om het te gaan lezen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit een prachtig boek vind, het leest makkelijk weg en het verhaal grijpt je direct waardoor het wegleggen van dit boek moeilijk is!

Je wordt meegezogen in het leven van Elsie Schmidt, een doodgewone bakkersdochter in het jaar 1945. De oorlog is grotendeels aan het alle daagse leven van de fam. Schmidt voorbij gegaan, dankzij de bescherming van Joseph een hooggeplaatste nazi die met Elsie wil trouwen.
Op een koude avond komt hier verandering en Elsie draagt vanaf dat moment een groot geheim met zich mee dat ze zelfs niet met haar ouders kan delen.

Zowel Elsie als Reba, spelen een hoofdrol in dit boek. Reba is journaliste en moet een kerst artikel voor het tijdschrift waar zij voor werkt schrijven. Elsie is inmiddels een oudere dame en runt samen met haar dochter een duitse bakkerij in El Paso, Texas.
Hoewel het interview van Reba met Elsie, hooguit een uur in beslag had moeten nemen, loopt dit allemaal anders. Reba is genoodzaakt een aantal keren terug te keren in de bakkerij, waardoor er met Elsie en haar dochter een warme band ontstaat.

Deze roman slingert je van het ene moment naar 1945 en op het andere moment keer je weer terug naar het heden. Doordat het zo fijn, vlot geschreven is lees je zo een aantal bladzijden weg en hoe verder je in het verhaal raakt, hoe moeilijker het is om het boek weer neer te leggen.

Een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie, een echte aanrader!

x Irene x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten