dinsdag 29 oktober 2013

Decorate It Yourself: Interieur Opfrissen

Bron Foto: www.hgtv.com

Kleuren op elkaar afstemmen kan soms behoorlijk moeilijk zijn, toch is het belangrijk om je kleuren zorgvuldig te kiezen om evenwicht en rust in huis te verkrijgen.
Of je nu van felle kleuren houdt of juist van ingetogen kleuren, het is van het grootste belang dat je hier een balans in vindt. De muren van je woonruimte (of ander vertrek in huis) vormen als het ware je blanke canvas, de basis voor je verdere interieur.
Luk raak een kleurtje op de muur smeren brengt maar zelden het resultaat dat je wilt bereiken.

Wanneer je overstapt op een heel nieuw interieur is het vaak niet zo moeilijk om de kleuren op elkaar af te stemmen. Echter wanneer je je bestaande interieur wat wilt opfrissen zonder grote veranderingen kan dit nog wel eens lastig zijn.

Enkele tips om je bestaande interieur een opfrisbeurt te geven:

* Bekijk je interieur kritisch, welke spullen kun je opruimen of weg doen?

Een opgeruimde kamer brengt altijd het beste in een interieur naar boven, probeer niet teveel los liggende spulletjes overal te hebben liggen. Bekijk kritisch wat je echt in je interieur nodig hebt en wat je misschien weg kunt doen of in elk geval kunt opruimen.

* Zijn er meubels die je een ander kleurtje kunt geven?

Een tafel of een kastje kun je door middel van een verfje een heel ander uiterlijk geven, zo hoef je het niet weg te gooien en nieuw te kopen en kun je het toch bij je nieuwe interieur laten passen.

* Maak een lijstje met wat je zou willen veranderen en met wat echt vervangen moet worden.

Wanneer je dingen die stuk of versleten zijn vervangt voor iets nieuws is dit duidelijk een verbetering voor je interieur en de sfeer die het uitstraalt. Denk hierbij aan verbleekte gordijnen, kapot behang of gaten in de vloerbedekking.

* Schilder of behang een muur in een nieuwe kleur.

Een nieuw behangetje of een nieuwe kleur op de muur kan wonderen doen, je hoeft hiervoor niet eens alles te vervangen, soms is het veranderen van 1 muur al voldoende.

* Richt je kamer eens anders in.

Ga eens lekker aan de schuif met je meubels! Het veranderen van je interieur door het verplaatsen van je meubels kan al een heel nieuw gevoel geven. Voeg er wat nieuwe accessoires aan toe, zoals nieuwe kussentjes voor op de bank, wat nieuwe planten, een nieuw schilderij of lampje.
Het hoeven niet de duurste dingen te zijn!

Vaak kun je met een paar kleine ingrepen al een heel fris resultaat bereiken.

Uiteraard zijn dit algemene tips en is het moeilijk om te bepalen wat er in jouw interieur verandert zou kunnen worden. Vind je het fijn om persoonlijke tips te ontvangen? Mail me dan een foto van jouw interieur en vertel me wat jouw probleem is, ik help je graag verder! 

x Irene x   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten