dinsdag 19 november 2013

Decorate It Yourself: Slaapkamer Geheimen...

white bedroom
Bron Foto: PinterestDe slaapkamer wordt nogal eens vergeten als het op decoreren aankomt, we zijn veel meer gericht op het decoreren van onze woonkamer dan op de slaapkamer.
Jammer! Het is juist zo fijn om ook van je slaapkamer een rustige, gezellige kamer te maken, waarin je je kunt ontspannen en lekker kunt slapen. Een slaapkamer waar je het liefst met je ogen dicht naar binnen stapt bevordert de slaap natuurlijk niet ;-)
Daarnaast is het wakker worden in een fijne gezellige slaapkamer erg prettig!

Met alle decoratie is het belangrijk dat je met een goede basis begint. Bij de basis voor je slaapkamer zijn de kleuren voor je muren en vloer erg belangrijk.
Rustige en warme kleuren brengen rust en zorgen ervoor dat je makkelijker kunt ontspannen en hierdoor beter slaapt.
Je slaapkamer moet als het ware een seintje naar je hoofd sturen dat het tijd is om te gaan slapen.
Probeer je slaapkamer vooral te gebruiken om te slapen en richt hem op die functie in. Hoe minder afleiding je hebt, hoe beter het is om in slaap te vallen. 

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, het geeft je weer nieuwe energie voor de volgende dag.
Dat maakt je slaapkamer daarom een heel belangrijke plek in huis, een plek waar je met zorg naar moet kijken. Probeer je slaapkamer netjes opgeruimd te houden en maak er vooral geen verzamelplaats van voor allerlei spullen die eigenlijk een ander plekje horen te hebben. Al die spullen die er eigenlijk niet horen of niets met de functie van de slaapkamer te maken hebben, geven verkeerde prikkels aan je hersenen af en verstoren hiermee de rust die je nodig hebt om goed te kunnen gaan slapen.

Mijn voorkeur voor kleuren in de slaapkamer gaat uit naar eenvoudige rustige tinten.
Wanneer je het heel moeilijk vindt om een kleur te kiezen voor je slaapkamer, laat de basis dan gewoon wit. Je kunt eventueel wel 1 rustige kleur gebruiken op de muur waar je bed tegenaan staat. Stem je verdere accessoires dan wel af op die kleur om de eenheid niet te verstoren.lovely
Bron Foto: decorare.tumblr.com

Met een lichte witte basis kun je alle kanten op. Zoals op de foto's te zien is, zorgt de lichte basis ervoor dat het beddengoed er bijvoorbeeld uitspringt.
Je kunt je slaapkamer ook wat meer kleur geven door te kiezen voor gekleurde meubels, schilder je kast in een mooie kleur of pimp je nachtkastjes tot echte eye-catchers. Het fijne van een rustige basis is dat je eenvoudig veranderingen aanbrengt zonder dat je heel je kamer overhoop hoeft te halen.
Breng kleur in je slaapkamer met accessoires zoals je beddengoed, kussens, een leuk sprei, lampen, een schilderij of de gordijnen. Stem de kleuren op elkaar af, zodat het een geheel wordt.
En wanneer je er op uitgekeken bent verander je eenvoudig de sfeer in je slaapkamer door de accessoires te vervangen voor iets nieuws.
!
Bron Foto: aboutabbie.blogspot.co.uk
Verander je slaapkamer mee met de seizoenen, laat bijvoorbeeld de kerstdecoratie subtiel doorlopen in je slaapkamer.  Voeg wat kerstkleur toe door een cozy dekbedovertrek en wat sfeervolle kussens te gebruiken, kleine veranderingen kunnen al een groots resultaat geven!

Christmas in bedroom
Zou jij je slaapkamer ook wel anders willen, maar weet je niet goed hoe? Stuur me een foto van jouw slaapkamer en wie weet kan ik je Gratis een paar tips geven!

Tot volgende week!

x Irene x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten