donderdag 27 december 2012

De winterroos...jalien via bol.com
                                                                                                   Source: bol.com via Jalien on Pinterest


Jennifer Donnelly, de schrijfster van dit heerlijke boek, weet je ook in het vervolg deel op De theeroos mee te nemen naar het jaar 1900. Haar sfeervolle manier van schrijven zorgt ervoor dat je je binnen de kortste keren verbonden voelt met de personages in het boek en hierdoor het boek ook niet meer weg wilt leggen. 
India Selwyl Jones is een van de eerste vrouwelijke doktoren, ze is intelligent en heeft een duidelijke eigen wil. Ze is vastberaden om een kliniek voor de armen op te zetten, zodat ze de zorg kan geven aan hen die dat zo broodnodig hebben. Dit geheel tegen de zin van haar familie. Uiteraard komt er een man in haar leven, een met vele vijanden, hard en toch ontzettend aantrekkelijk. Hij is letterlijk de tegenpool van haar verloofde die zich op aan het werken is binnen het parlement. 
Dit boek neemt je mee naar de donkere plaatsen in de onderwereld, het geeft je inzicht in hoe het er in die tijd aan toe ging, wat de leefomstandigheden waren en hoe zwaar het voor de vrouwen en kinderen was. Tevens leer je de hogere welgestelde klasse kennen, hun gebruiken en duidelijke standpunten wat de lagere klasse betreft. Ik vond het wederom een heerlijk, boeiend boek, vol informatie over de leefomstandigheden van vrouwen in het begin van de 20e eeuw.

Ik waarschuw je alvast, plan niets, maak geen afspraken, zorg dat je niet gestoord wordt en maak het je zelf vooral gemakkelijk als je aan deel twee gaat beginnen!

Veel leesplezier!

Deel twee vind je o.a. ook hier bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten