vrijdag 29 november 2013

DIY: Tover een ijsstokje om in een armband!

How to make a Super Cute Bracelets
Bron Foto: www.diy-craft.com

Oh, dit is leuk leuk leuk!  Al is het alleen al omdat je eerst een aantal lekkere ijsjes moet eten voor je aan dit leuke Do It Yourself project kunt gaan beginnen ;-)

Verzamel een paar ijsstokjes, trek de omtrek van het stokje op een gezellig vrolijk papiertje over.
Laat de stokjes een poosje in wat water weken, net zolang tot dat je ze voorzichtig kunt buigen.
Buig ze zodat je ze aan de binnenkant van een glas kunt leggen (zoals op de foto), laat ze vervolgens helemaal opdrogen.  Zodra de stokjes weer droog zijn kun je de gezellig vrolijke papiertjes erop plakken en klaar is je zelf gemaakte armband!

Leuk om te maken en met de feestdagen cadeau te geven !

x Irene x

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom lukt dit bij mij niet? Stokjes liggen al een week in het water. Zelfs met gloeiend heet water geprobeerd. Graag tips.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend dat het niet lukt, na een week in het water zou je toch denken dat de stokjes wel 'zacht' moeten worden. Ik ben ook even op onderzoek uitgegaan en kwam dit filmpje tegen: https://www.youtube.com/watch?v=MFgnlWI1huA op youtube. Hier worden de stokjes gestoomd in een pan. Ik las ook wel dat mensen de stokjes een tijdje in een pan met water koken tot ze buigzaam zijn. Stomen schijnt sneller te werken, het blijft echter wel een voorzichtig werkje zodat ze niet breken. (10% van de stokjes breekt en dat is normaal)
   Ik hoop dat het je nu wel lukt!

   Verwijderen