donderdag 5 januari 2017

DIY WinterdecorHeb jij dat nou ook, dat je huis zo leeg en kaal aan voelt als je alle kerstspullen weer hebt opgeruimd? Ik vind het altijd zo'n grote overgang van gezelligheid en sfeer, naar kaal en leeg. Velen om mij heen zie ik na de kerst al in de weer met bloembollen en de tuincentra's staan alweer in het teken van het voorjaar. Ik weet nog dat ik vorig jaar ook vrij snel wat bloembollen in huis had gehaald... maar jee, wat duurde het toen nog lang voor het echt voorjaar werd!
Dit jaar wacht ik daar nog maar eventjes mee... eerst nog maar een kleine ode brengen aan de winter, daar zitten we per slot van rekening met onze "bips" nog middenin ;)

Ik hou van eenvoudige decoraties, met eenvoudige en pure materialen.
Wanneer ik aan de winter denk, denk ik aan sneeuw. Helaas wonen wij niet in een land waar we in de winter (vaak) getrakteerd worden op een mooie witte zachte deken.... Ik haal daarom de winter graag een beetje in huis en doe dit door veel wit in mijn decoraties te gebruiken.

De kleur rood verban ik in deze periode! Rood is echt een kerst kleur en geeft je decoraties daardoor direct iets "kerstigs". In plaats van rood laat ik wel wat groen en grijs in mijn decoraties komen.

Kaarslicht zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid. Ik heb daarom diverse lichtjes gebruikt in wit-tinten of glas. Glas symboliseert zo mooi het ijs in de winter.Door verschillende lichtjes van verschillende materialen te combineren krijgt je decoratie wat speelsheid. Ik heb 2 van de lichtjes op een houtenschijfje gezet om een beetje hoogte verschil te maken, ook dit komt de speelsheid van je decoratie ten goede.
Alles helemaal wit kan leuk zijn... maar ik wilde er ook graag wat "leven" in brengen en heb daarom in de tuin wat klimop en lavendel geknipt. Bij het opbouwen van mijn decoratie heb ik eerst het groen op de tafel gelegd en daarna de lichtjes er bij gerangschikt.
In de kast vond ik nog een wit duifje en 2 witte stoffen bloemen, ooit eens zelf gemaakt.
Om het geheel af te maken en het een echt winterse look te geven, heb ik rondom het geheel nep sneeuw gestrooid.


Mijn winterse decoraties stond heel gezellig zo op het hoekje van de tafel.. totdat onze lieve lobbes en wapperend met zijn staart bij stond!

Toen sneeuwde het even echt in huis !:)


Ik heb mijn decoratie toen maar even naar een veiliger plekje verhuisd. En terwijl ik daar zo mee bezig was bedacht ik me dat ik nog wat andere decoraties had liggen. Ik vond nog een verdwaalde glazen kerstbal en een (nep) gewei.
De glazen kerstbal past weer mooi bij het glazen sfeerlichtje en het gewei maakt het geheel in mijn ogen helemaal af..... ♥


2 opmerkingen:

  1. Nou idd het voelt giga ongezellig en leeg aan. Ach over 11 maanden mogen we weer :-D en tot die tijd probeer ik ook met andere dingen wat gezelligheid te brengen net als jij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach ja Ingrid dat is de juiste insteek! Die 11 maanden zijn om voor je er erg in hebt! ;-D

      Verwijderen