Ben je op zoek naar een lekker maar eenvoudig nagerecht? Misschien dat dit aardbeientaartje in een beker dan iets voor jou is!
Het recept vond ik via pinterest op een engelstalig blog (je vindt het hier), de foto komt daar ook vandaan. Als ik naar de foto kijk, loopt het water me al in de mond!
Wat heb je nodig voor dit recept?
2 pond verse aardbeien*, ontdaan van het kroontje en in vieren gesneden.
2 eetlepels kristalsuiker
1 eetlepel bloem
Snufje zout
1 vel bladerdeeg in 4 cirkels of vierkantjes gesneden (passend op de bovenkant van je beker)
1 ei, licht geklopt
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereiding:
Meng de aardbeien, bloem, suiker en zout in een schaal door elkaar.
Verdeel het mengsel over 4 bekers. Vouw de rondjes/vierkantjes van het bladerdeeg over de bekers.
Bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklopt ei.
Plaats de bekers in de oven voor zo'n 25-30 minuten of tot het bladerdeeg mooi goud geel en gaar is geworden. Laat de bekers een beetje afkoelen voor je ze opdient.
Wanneer je bang bent dat de bovenkant van bladerdeeg tijdens het bakken in de beker zal vallen (dit schijnt wel eens te gebeuren!), kan je het geheel ook apart maken. Dit is denk ik nog makkelijker dan hierboven beschreven staat.
Je mengt de aardbeien, suiker, bloem en zout door elkaar in een ovenschaal en zet het met schaal en al in de oven. De bladerdeeg rondjes/vierkantjes leg je op wat bakpapier op een bakplaat en zet dit ook in de oven (de ovenschaal onder). 25-30 minuten laten bakken op 200 graden C. Tussendoor even de aardbeien omroeren. Zodra het bladerdeeg mooi goud bruin is, kan alles weer uit de oven.
Verdeel het aardbeien mengsel over de vier bekers en leg de bladerdeeg rondjes/vierkantjes erboven op.
* Ik denk dat je de aardbeien ook prima door ander fruit zoals appel, peer of perzik kunt vervangen.
Klaar is je nagerecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten