donderdag 28 februari 2013

De Franse Tuinman...

                                                                                     Source: bol.com via Jalien on Pinterest


Bij het lezen van dit boek moest ik me echt even er toe zetten om door te lezen, het begin was wat slapjes vond ik en moest echt op gang komen. Gelukkig leest het verhaal wel makkelijk weg en weet de schrijfster een duidelijk decor te scheppen.
Miranda speelt de hoofdrol in dit verhaal, zij verlaat Londen om met haar gezin haar intrek te nemen in een landhuis op het platteland. Haar huwelijk is niet meer wat het geweest is, haar zoon vertoont onhandelbaar gedrag en ze mist het leven in de stad.
Wanneer ze verneemt dat haar enorme tuin ooit tot de mooiste tuinen van de omtrek behoorde, besluit ze deze in ere ter herstellen. Op dat moment staat Jean Paul voor de deur en biedt zijn diensten als tuinman aan. Hij weet magie te brengen in de levens van Miranda en haar gezin en in de grote tuin van het landhuis. Jean Paul wil graag in de oude cottage wonen die op de grond van Miranda staat. Wanneer zij de cottage woon klaar wil maken voor Jean Paul, stuit ze op een oud dagboek.
Het dagboek onthult een verboden liefde tussen Ava, de vorige bewoonster van het landhuis en haar tuinman. Miranda raakt in de ban van het hartverscheurende liefdesverhaal en het brengt haar inspiratie voor haar eerste roman.
Hier begint het verhaal echt interessant te worden en het maakt dat je nu het boek eigenlijk niet meer weg wilt leggen. Hoewel sommige dingen in het boek erg voorspellend zijn, is het al met al toch een prima boek om te lezen en hield ik er een tevreden gevoel aan over toen het uit was.

Wanneer je een echte liefhebber bent van liefdesverhalen die makkelijk weg lezen, dan weet ik zeker dat je dit boek mooi zult vinden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten